Окръжният съд и Окръжна прокуратура също поискаха от Общинската избирателна комисия да се премахне агитационният транспарант на кандидата за кмет Венцислав Ангелов-Чикагото, който е поставен в нарушение пред Съдебната палата.

Жалби срещу опънатите на неразрешени места транспаранти, в които мераклията за кмет дори е забравил задължителната информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, дойдоха и от партийните централи. Освен пред Съдебната палата партия „Българско национално обединение“ е разпънала агитационни материали на кръговото пред сградата на полицията, на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“, както и на площада в градската градина. В края на миналата седмица транспаранти се появиха и до кръстовището след спирката на Пантеона, до стадион „Дунав“ и на кръстовището на ул. „Киев“ и „Рига“, в които пак е забравена информацията, че купуването и продаването на гласове е престъпление. В тази връзка от ОИК вече указаха на кмета на общината да премахне транспарантите, които са поставени в нарушение на Изборния кодекс.
В същото време кандидатът за кмет Венцислав Ангелов пък е внесъл жалба в Районна прокуратура, в която се оплаква, че неизвестни лица са повредили и унищожили билбордите му в района на кръговото до полицията и на кръстовището на „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“, които са с размери 5/3 метра. Районна прокуратура обаче отказва да образува досъдебно наказателно производство, като посочва, че в конкретния случай става въпрос за нарушение на Изборния кодекс. Оттам прекратяват преписката и я изпращат по компетентност на ОИК-Русе. От комисията намират жалбата за неоснователна, тъй като са унищожени агитационни материали, които нито са поставени по определения ред, нито отговарят на задължителните законови изисквания.
И докато летят жалби и контражалби, транспарантите на Ангелов си стоят недосегаеми из Русе.