9-годишната Петя Димитрова е едно от двете българчета, които се оказаха сред десетте призьори извън Индия в грандиозния конкурс за детска рисунка, посветен на детето-чудо Клинт. Според условията на конкурса, който се организира от правителството на южноиндийския щат Керала, отличените деца трябва да пристигнат за церемонията по награждаването заедно с родителите си. Така Петя заедно с майка си Мария и баща си Добромир се озовали в столицата на Керала град Тривандрум. 
Рисунките на Петя и на Анджелика от Плевен са били оценени от строгото жури и отличени измежду творбите на 40 000 участници от целия свят. На церемонията по връчването на Златния плакет от журито обясниха, че в картините на Петя и детето от Плевен имало нещо от духа на момчето Клинт. Той е роден през 1976 година и живее едва 7 години, но до смъртта си е успял да създаде 25 000 рисунки, обясни майката на Петя. 
Програмата на петте дни в Индия била наситена с много емоции и екзотика - разходки с кораб и кану по каналите и сред островите на Керала, посещение на спектакли, индийски танци, дегустация на индийска кухня и бодиарт. 
Натрупахме много впечатления и много нови приятелства, каза Петя, която е ученичка в трети клас в училище "Иван Вазов". Тя рисува от малка, като от 5-годишна посещава школата по изобразително изкуство към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Маргарита Хрисандова. Първа открила дарбата на детето нейната учителка Кръстева в детска градина "Радост 1", тя настояла Петя да се запише в школата на Хрисандова. И днес вече детето е натрупало куп награди от национални и международни конкурси и арт състезания.