Пълен ремонт на изгорелия цех за смес на взривни вещества или събарянето му и изграждане на нова сграда на негово място са двете възможности, които ръководството на "Дунарит" АД обмисля в момента, каза вчера за "Утро" изпълнителният директор Петър Петров. По думите му, окончателната дума ще имат строителните специалисти, на които е възложено да излязат с обосновано становище кой вариант е по-евтин. И в двата случая обаче дейността на цеха ще бъде подновена до шест месеца. Засега тя е прехвърлена в други производствени помещения, за да не се бавят поръчките по сключените договори.
Огледът в цеха е приключил, но засега единствено е сигурно, че пожарът не е умишлен, посочи инж. Петров. И отказа да коментира евентуалната причина, тъй като това било приоритет на назначената по случая комисия.
Сигнал за пожара в цеха бе получен малко преди 11 часа на 27 септември. Заради инцидента районът бе отцепен от полицията, а на място бе свикан кризисен щаб за извънредни ситуации. Инцидентът припомни трагедията в края на март 1993 година, когато взривът във военния завод взе 5 жертви, имаше и много ранени.