34-годишният Венцислав Руменов Ангелов, който подгони по ул. "Света Петка" 36-годишния си сътрапезник и го уби, като го наръга седем пъти с нож, е отказал да обжалва наложения му в петък от Окръжния съд постоянен арест. Той сметнал, че е абсолютно безсмислено да разкарва адвоката си до Апелативния съд във Велико Търново и се примирил с наложената му мярка за неотклонение.
Причината за жестокото убийство все още е неизвестна, тъй като Ангелов продължава да е под остатъчното въздействие на изпития коктейл от наркотици и алкохол на 8 октомври вечерта в компания от приятели,  каза вчера защитникът му. По време на купона на улица "Даскал Аверкий", той се скарал до бой с Весел Веселов, след което двамата излезли навън. Весел тръгнал към дома си на съседната ул."Света Петка", но бил наръган в гърба с нож. Когато раненият мъж побегнал, убиецът му го настигнал и довършил с още шест удара с ножа, някои от които засегнали сърцето му. 
Прокуратурата обвини Ангелов в умишлено убийство по изключително жесток за жертвата начин, което бе прието от съда. Ако бъде признат за виновен, за това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.  
Това е второто умишлено убийство, извършено по особено жесток за жертвата начин през тази година. На 13 септември 27-годишен мъж наръга с нож на няколко места съпругата си в Глоджево и рани сериозно родителите й. Същия ден 22-годишната жена почина в болницата от кръвозагуба, а баща й и майка й бяха спасени с големи усилия на хирурзите в болница "Канев". Убиецът бе арестуван на стотина метра от къщата, в която се разигра кървавата драма, и сега го очаква същото наказание като на Венцислав Ангелов.