Англичаните нададоха голям вой, че се опасявали да не станат жертва на расистки възгласи по време на мача срещу България идния понеделник на стадион „Васил Левски“ и заплашиха, че ще напуснат терена. Към този хор скандално се присъедини и българският посланик в Лондон и бивш служебен премиер Марин Райков, който щял да бъде солидарен с островитяните. „Утро“ обсъди вчера тази тема с областния председател на БФС Димитър Димитров-Кулеманс.

- Г-н Димитров, вие изгледахте на живо първия мач на "Уембли". Какво толкова се случи?
- Нищо! Аз не чух никакви обидни реплики по адрес на английските футболисти. Това е някаква сапунена, жалка, съчинена история. А домакините да не се правят на чак такива джентълмени, защото видях много от тях преди двубоя как се наливат здраво с бира и едва си влачат краката. Точно англичаните да говорят за феърплей, след като Европа пищи от тях дълги години, ми се вижда доста цинично.
- Какво предвиждат наредбите при евентуални расистки възгласи в понеделник?
- При първа подобна реплика съдията и делегатът се консултират и решават дали да спрат мача. Дикторът на стадиона призовава към спокойствие. После мачът продължава. Ако скандиранията на расистка основа продължават, реферът отново спира срещата и прибира отборите в съблекалните за 10 минути. В това време дикторът информира какви жестоки глоби ще понесе отборът домакин. Съдията пак извежда играчите на терена. При трета вълна от изстъпления мачът се прекратява. Нататък УЕФА решава. 
- Вярвате ли, че може да се стигне до такъв финал?
- Не вярвам. Но нека да имаме обеца на ухото. Феновете на "Левски" докараха глоба на клуба си от 40 000 евро след мача с "Марибор". Отборът игра после и един двубой без публика.
- А доколко може да се вярва на английските закани, че футболистите на Саутгейт ще напуснат терена сами?
- Така с концерт пожелание не става. Вече обясних каква е процедурата. Дано съм лош пророк, но нашата полиция ще има големи главоболия с английските фенове - особено преди и след мача. Бях в Лондон и видях с очите си за какво става дума.