Десетокласничката Бетиже Акова и Габриела Ангеловна от 11 клас в русенското училище "Васил Левски" на 17 октомври заминават за Китай, за да представят България на международното състезание Китайски езиков мост. Като състезател в него ще се яви Бети, която тази година спечели първото място в националния кръг на конкурса. Габи, която тук се класира втора, ще бъде зрител на състезанието. Това разказа за "Утро" зам.-директорката на училището и преподавателка по китайски Рени Стоянова. 
Много се радваме за нашите момичета, досега сме имали по един представител на състезанието, но за първи път и двете участнички от страната са русенки, каза Стоянова. Бети и Габи са си спечелили правото да летят за Китай, като са се преборили на елиминациите с ученици от столичните 18-о и 138-о училищe и от гимназията в Стара Загора. Независимо от резултата, който Бети ще постигне във финалния етап, нейното първо място в България вече й дава правото на стипендия за един семестър в училище в Китай, уточни Стоянова. Заедно с русенските момичета ще пътува и госпожица Силвия Ненкова - тя е наша ученичка, която завърши университет в Китай и вече ни е колежка в училище, добави Рени Стоянова. 
Междувременно фенове на Бетиже направиха група във Фейсбук, откъдето русенци ще могат да подкрепят момичето по пътя към поредния успех: https://www.facebook.com/groups/726905244400377/?fref=mentions