Няма служител на Министерството на отбраната, който да е замесен в истерията с извеждането на деца от училищата, съобщи в нарочно изявление министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

“След извършена проверка установих, че в Министерството на отбраната няма служител или служители, които да са съпричастни към призивите за извеждане на деца от училища и детски градини в Сливенско или в други части на страната. Главният прокурор и ДАНС също потвърдиха, че няма данни служител или служители на Министерството на отбраната да са замесени в създаването на паника и страх за отнемането на деца”, пише още в становището на Каракачанов.

БГНЕС припомня, че в изявления пред медиите и вицепремиерът Томислав Дончев, и министърът на образованието Томислав Дончев съобщиха, че има политическа намеса при случаите с всяването на масова истерия сред родителите. Вицепремиерът каза, че става дума за служител от пресцентъра на Министерството на отбраната. „Доколкото знам, това не е единственият служител на държавна служба, който има съпричастност, което е недопустимо”, каза още Дончев преди дни.