Четири текста в Закона за движение по пътищата потъпкал 59-годишният Харун Б., с което станал причина за смъртта на известния русенски рокер Ивайло Андреев. След инцидента той невъзмутимо продължил по пътя си, затова обвинението срещу него гласи и че е избягал от местопроизшествието. Това е тезата на прокуратурата, но тепърва предстои старта на същинското дело срещу турския тираджия за случая отпреди повече от 5 години.
Срещу Харун майката и приятелката на моториста заведоха два отделни иска за обезщетения - всеки за по 150 000 лева.
Инцидентът стана на 19 юли 2014 година, когато рокерът от клуб "Thunders" пътувал с четирима свои събратя към сбирка в Полски Тръмбеш. Моторите се движели в колона, но фатален се оказал участъкът малко след Гара Бяла към Велико Търново, където имало съвсем къса отсечка, в която изпреварването било позволено. От нея се възползвал тираджията, който тръгнал да задминава друг голям камион. Двата тира се изпречили пред колоната мотористи, първите рокери успели да ги заобиколят, но 36-годишният Иво не извадил късмет, паднал и се ударил фатално. Рокерът бе известен, освен с мотодейността си, и с ателието на ул."Гладстон" за изработка на тениски и сувенири с избрани щампи. 
Самият Харун не признава да има вина за инцидента и предстои да оспори тезата на обвинението. Затова по делото предстои да бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица, които са участвали в разследването. Самият той е без мярка за неотклонение.
Адвокатът на турчина поиска преди старта на делото един от съдебните заседатели да си направи отвод, тъй като юристът и той били страни по друго дело и имало основания за предубеденост. Съдът обаче прецени, че няма данни някой от състава да е заинтересован от изхода на делото и не смени заседателя, но оставането му може да се обжалва.