Феновете тъжни, тотаджиите - доволни! Фаворитът "Арда 1924" падна от "Дунав".
Такова заглавие опна родопски сайт след победата на русенския отбор с 2:0 в Пловдив. Намекът я ясен - има нещо гнило на "Лаута" и едва ли не резултатът от двубоя бил ясен предварително на някои хора.
Но нека погледнем картината без емоциите, опитите за опрадаване на неочаквания крах и внушенията на въпросното издание. И тогава ще видим, че нещата в публикацията всъщност са доста пресилени. "Арда", нищо че е по-напред в класирането, няма как да е фаворит срещу "Дунав". А и историята на двата клуба в елита на българския отбор е твърде, твърде различна. Туй че в отбора от Кърджали играят арменски национал, минал през "Ливърпул" странен защитник и разни други чужденци, едва ли означава, че дунавци ще наведат глава точно на този обгрижван от куп спонсори съперник.   
Виж, фаворит може да е отборът на "Манчестър Сити", който игра онзи ден домакински мач срещу "Уулвърхямптън". До тази среща гостите имаха само една победа от началото на първенството във Висшата лига. И безспорният фаворит, който не спря да напада от първата до последна минута, се подхлъзна на собствения си стадион с 0:2! 
Е, какво да напише тогава "Манчестър Ивнинг поуст" -  може би, че феновете са тъжни, а тотаджиите - доволни! 
Само че написа друго - домакините нямаха шанс, а гостите използваха две от трите си възможности.
Българският прочит на такива резултати е един, а английският - друг. Затова чакаме от прозорливия сайт, който пръв и единствен в света видя конспирация в мача на "Лаута", да започне собствено разследване срещу съмнителния резултат на "Етихад"!