Макс клуб в Русе навършва десет години. За първата декада от съществуването си той успя да се превърне в притегателна точка за ценителите на модерното изкуство, като освен интригуващи музикални проекти предоставя пространства и за множество други нестандартни идеи. 
Клубът в центъра на Русе предоставя една от малкото сцени извън столицата на България за представяне на музикални проекти и възможности. Разположен е на главната русенска улица "Александровска", а началният час на музикалното представяне обичайно е около или след 22 часа.
Клубните събития се ограничават до 5-6 изяви на месец. Макс клуб е сцена на рок групи, но и на поне един джаз или блус концерт на месец.
Създаването на клуба е проект на Лъчезар Николов и Иво Ботев - приятели и съученици. Двамата започват да осъществяват своята идея през 2009 г., като правят това в скромно помещение в града. Местата там са 30-40, но много скоро става ясно, че интересът е многократно по-голям и не след дълго клубът вече се радва на много посетители. Лъчо и Иво имат подкрепата на много приятели, но също и от почитатели на качествената музика. Гостуват много начинаещи български рок музиканти, които търсят сцена за изява. Пет-шест години по-късно, с помощта на много приятели, клубът се радва на признание и става едно от малкото средища на рок музиканти извън столицата София. 
Постепенно проектът се развива. Клубът се премества в по-престижно място - на главната улица в Русе, като местата вече стават стотина. Финансово обаче има негативи. Приятелите, или част от тях, считат, че идеята е финансово обезпечена, и спират да помагат като спонсори. През 2014 г. се явяват двама по-възрастни меломани, които се впечатляват от паричния недостиг и липса на перспектива /тогава!/ покриват загубите. Това са колекционерите, създателите на сдружение BLUEZZ FEST и дългогодишни ценители на рок, джаз и всяка съвременна музика Николай Ханджиев и Ангел Митев - първият е счетоводител, вторият - дългогодишен капитан по река Дунав. И независимо от финансовите резултати, с много жар, започват бизнес, който не им е понятен. Ангел Митев организира участията на музикалните групи, Николай Ханджиев се заема с намирането на средства, а Иво Ботев засилва и разнообразява националното рекламиране на клуба. 2014-а е неописуема като участие на музиканти, клубът става притегателно място за признати и непризнати музиканти.
Двамата ентусиасти, особено Ангел Митев, приемат продължаването на бизнеса буквално на живот и смърт. Но смъртта застига Ангел през 2017 г., когато всичко вече е наред. Вече са включени и нови приятели, които обещават винаги да покриват дефицита от средства за дейността. Клубът е залят от предложения за участие от млади и относително непознати музиканти, завършили средни и висши музикални училища. И са добре приети от публиката - ценители на клубните изяви. Полагат се неимоверни рекламни усилия - оригинален уебсайт (поддържан от идеолога и бивш съдружник Иво Ботев), фейсбук контакти, плакати, флайери, рекламни кампании, покани по лични електронни адреси на всички, които са посетили поне един път клуба. Посещаемостта е разнопосочна, утвърдените групи се радват на уважение, но новите групи от млади музиканти носят финансови загуби, които приятелите меломани трудно си позволяват.
А България, държава с много силно подкрепяни музикални училища от общините и държавна консерватория, произвежда музиканти, които търсят изява. Но музикалният пазар не е поддържан, с малки изключения, именно от държавата и общините. Много от тези музиканти намират по-добро признание извън България.
Какво е настоящето? Макс клуб е единственият музикален клуб в Русе с програма два-три месеци напред. Няма нова млада и неизвестна група, която да не е приета на неговата сцена, независимо от получаваните приходи, т.е. засега меломанската подкрепа от няколко бизнесмени и ценители върши своето добро дело. 
И мнозина вече знаят: Макс клуб не е клуб за бизнес или печалба - той е средище на музиканти и меломани.
10-годишнината бе отпразнувана в първата седмица на октомври 2019 г. - с изложба на Иво Ботев в Доходното здание с фотоси на български и чужди музиканти, гостували в Макса и с концертите на P.I.F. и Аутентик на сцената на клуба. От петък изложбата ще бъде показана и в регионална библиотека "Любен Каравелов".