Невероятен театър от висока проба показа премиерният спектакъл на русенските кукленици в петък вечерта. "Пинокио" в постановка на Тодор Вълов завъртя на сцената пантомима, гротеска, забавни скечове, с логично вградени елементи от най-добрите образци на мюзикъла, от нямото кино и театъра на марионетките - и държа дъха на публиката, препълнила залата до последните, финалните акорди.
Изказаното от режисьора Вълов намерение в този спектакъл да намерят своя "ключ" и своята театрална радост и малки, и големи, се сбъдна напълно. Десетината дечица в залата съпреживяваха заедно с дървената кукла нейните приключения и когато Пинокио се озова в търбуха на рибата, детски гласчета печално констатираха: "Той умря!". В същото време големите от средата на представлението вече не се сдържаха и аплодираха спонтанно и Светлина Станчева като Лисицата и като Коломбина, Ивета Маринова като Синята фея, Мартин Маринов като Котарака Базилио и като Огнегълтача, Димитър Пишев като Татко Джепето и Мартин Пашов като Пинокио.
Възхитена, публиката дълго аплодира четиримата дебютанти на русенска сцена и техните колеги, а директорката на Кукления театър поздрави всички с началото на новия сезон и пожела чести срещи и на големи, и на малки с театралното изкуство. Актьорите получиха цветя, а трупата - поздравителни адреси от кмета Пламен Стоилов, зам.областния управител Валентин  Колев и началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.