Творби на 172 художници от три континента - Европа, Северна Америка и Азия, са селектирани за участие в седмото издание на международното конкурсно биенале "Изкуството на миниатюрата". Жури с председател Божидар Плазинич от Сърбия разгледа всички изпратени малки рисунки и обяви допуснатите до реалното арт състезание. Както е известно, биеналето на миниатюрата събира произведения в областта на живописта, скулптурата, графиката, рисунката и фотографията, от които излъчва победителите - носител на Голямата награда и призове в различните жанрове. Тази година темата е почерпена от книгата "Ножчето на професора" на полския писател Тадеуш Ружевич и е оформена като "...от паметта на отминалото". 
Свои работи в малък формат са изпратили автори от България и от 14 държави - Канада, Корея, Индия, Великобритания, Израел, Словения, Испания, Германия, Австрия, Турция и др. В състезанието се включват също и русенски художници като Георги Радулов, Георги Пасев, Ирена Парашкевова, Вяра Гунева, Николай Бузов и др. 
Изложбата с произведения на селектираните автори ще бъде подредена в Художествената галерия на "Борисова" 39 в петък, 11 октомври. Пак тогава, от 18 часа ще се състои и церемонията по награждаването на отличените художници.