Преследване, шофиране в насрещното и препречване на пътя с патрулка. Това представлявала акцията по спиране за проверка на младеж с БМВ, който пътувал с приятелката си, но по информация на полицията често возел и наркотици.
Случаят е от 3 май тази година, когато униформените провеждали акция за залавяне на наркоразпространители и получили сигнал, че тяхната мишена влиза в Русе по пътя от Варна. В района на паметника на Русофилите го издебнала патрулка, която вдигнала стоп-палка, но шофьорът не спрял, преминал разделителната ивица между двете платна и тръгнал обратно към изхода на града. Полицейският автомобил го подгонил с включени сирени, а БМВ-то свило по пътя към Средна кула, но след 200-300 метра нямало как да продължи, тъй като друга патрулка вече била препречила пътя.
Проверката действително показала, че дилърът пренася около 200 грама марихуана. Освен това шофьорът признал, че самият той е вземал наркотик, но без да уточнява нито какъв е бил, нито кога се е случило това. След това отказал да бъде тестван за алкохол и дрога както на място, така и в болница. Така се сдобил със санкция от 2000 лева и отнемане на шофьорската книжка за 2 години, която обжалва пред съда. На първа инстанция магистратите бяха категорични, че наказанието му е съвсем справедливо, но решението може да се обжалва.