"Не ми се говори за футбол", бе първата реакция на д-р Симеон Симеонов на зададения му от "Утро" въпрос как би коментирал последните събития в клуба. Президентът на ФК "Дунав" дойде на базата в "Здравец", за да изгледа мача между дунавските юноши и тима на "Берое".
Д-р Симеонов потвърди, че ангажиментите му към представителния отбор са приключени. Свидетелство беше и заявката му, че няма да финансира пътуването на отбора за мача срещу "Арда" в Пловдив. Обикновено преди двубои като гости русенските футболисти тръгват на път ден по-рано.
"Да пътуват и да се организират, както си искат. От година и нещо само аз издържам този отбор. Силите ми бяха дотук, не мога да издържам повече. Бизнесът не помага", каза д-р Симеонов пред "Утро".
"Утро" обаче научи впоследствие, че отборът все пак замина вчера за Пловдив, където отседна в местен хотел.
На въпроса дали не е редно да изчака резултатите от общинските избори и едва тогава да решава кардинално, д-р Симеонов отговори, че не вижда смисъл от такова изчакване.
Той потвърди изнесената през седмицата информация от "Утро", че вторият голям терен с изкуствено покритие ще бъде готов съвсем скоро. 
"Фирмата, която ще довърши игрището, работи в момента по терени в Израел. Щом екипът й се завърне, ще тръгне към Русе. Бях обещал да завърша тази база и ще го направя", каза д-р Симеонов.