Волейболистите на „Дунав“ ще играят днес срещу „Нефтохимик“ първия си мач на приятелски турнир във Варна. Състезанието е част от програмата на Черноморските игри. В навечерието на турнира „Утро“ разговаря с играещия треньор на русенския отбор Даниел Милушев.

- Г-н Милушев, какъв е коментарът ви за загубата в първата контрола с 0:3 като гости на "Добруджа"?
- Предвид факта, че закъсняхме доста с началото на подготовката, не очаквах кой знае какво. Главното бе да видя дали отборът с новите играчи е достатъчно боеспособен като характер. В този смисъл мога да бъда спокоен, защото момчетата наистина показаха желание за борба. Като игра има какво да наваксваме - и физически, и технически. 
- Как се вграждат новите волейболисти?
- Адаптираха се доста бързо - към съотборниците си, изискванията, към града. 
- Наясно ли сте вече как ще изглежда стартовият състав?
- Имам идея, която трябва да бъде препотвърдена от видяното на мачовете във Варна. Ще е много тежко, защото другите три тима са доста напред в подготовката. Затова и не очаквам кой знае какви резултати, по-важното е да подобряваме играта си.
- Какво да очакваме от първия домакински мач от първенството на Суперлигата на 19 октомври срещу "Арда" /Кърджали/?
- Разузнаването донесе, че на този етап отборът на "Арда" не стои по-добре от нас в технически план. Става дума за новак, съставен от борбени момчета. Няма да бъде леко, но се надявам, че ще бъдем готови да зарадваме русенската публика с хубава победа.