Тази вечер от 18 ч публиката в Кукления театър ще стане свидетел на две премиери - едната е на спектакъла "Пинокио", режисиран от Тодор Вълов по приказната история на Карло Колоди, а другата е първото представяне на професионална сцена на четиримата актьори от новото попълнение на театъра. 
Ивета Маринова, която влиза в ролята на Синята фея, Светлина Станчева като Лисицата и Коломбина и Димитър Пишев като Татко Джепето се дипломираха преди месеци в НАТФИЗ и веднага след това получиха първите си трудови договори в трупата на русенските кукленици. Всъщност своя русенски дебют те направиха по време на карнавала през юни, когато впечатлиха с нестандартни идеи и заразиха с настроение участници в дефилетата и минувачи. 
За нас "Пинокио" е предизвикателство във всички възможни посоки, ще се радваме да го хареса публиката, казаха младите актьори. Русе им харесва /като се изключат комарите/, а в театъра се чувстват прекрасно и се радват на разкошната приятелска и творческа атмосфера. 
Към четиримата дебютанти се присъединява и Мартин Маринов, който играе в спектакъла ролята на Котарака Базилио. Бележката на афиша "6+" режисьорът Тодор Вълов обясни така: "Спектакълът е за деца над 6 години, но той е широкоспектърен - в него ще намерят свои теми и малките, и възрастните зрители. Да си припомним, че всъщност "Пинокио" на Колоди не е приказка за деца, а по-скоро една философска притча. При нас фабулата следва основните моменти по оригинала, а спектакълът е решен в стила на нямото кино от 20-те години на миналия век". 
С "Пинокио" започваме нова страница, каза директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова. След премиерата тази вечер от 18 часа, в неделя, на 6 октомври, представлението ще се играе от 11 и от 17 часа. На 13 октомври от 11 и от 12 ч децата ще гледат "Пепеляшка", а от 16 ч ще се играе "Пинокио" и така до края на месеца всъщност ще се играят по три представления всяка неделя. Мислим и за други постановки за възрастни, които скоро да започнем да показваме поне веднъж месечно от 19 ч, и това да се превърне в една от характеристиките ни, каза Хараланова.