"Топлофикация Русе" е в пълна готовност за стартиране на новия отоплителен сезон 2019/2020 година. Ежедневно следим прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени законовите критерии, ще стартираме общото включване на отоплението на територията на Русе, съобщи изпълнителният директор на дружеството инж.Севдалин Желев.
Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат пускане на отоплението по-рано, като за това е достатъчно да бъде изпратено писмено заявление до "Топлофикация Русе" ЕАД. Същата възможност е осигурена и за жилищни сгради. В този случай обаче е необходимо да се представи в център за обслужване на клиенти заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост.
През летните месеци отстранихме пробиви по някои топлопроводи и абонатни станции, освен това подменихме компрометирани участъци от топлопроводи - тръби, опори и топлинна изолация. За да се намали рискът от аварии, сме извършили профилактика на абонатните станции, които включват подмяна на неработещи и ненадеждни елементи от съоръженията, заяви инж. Желев.
Извършени са и настройки на системите за автоматично регулиране, както и метрологична проверка на средствата за търговско измерване на топлинната енергия, на които е изтекъл законният срок. 
Необходимо е да се отворят радиаторните вентили на всички отоплителни тела на максимална степен, когато дойде моментът за пускането на парното за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела, което  осигурява по-качествено отопление след старта на отоплителния сезон, напомни директорът. 
Важно е също всеки абонат да провери своите електронни уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал или е налице някаква видима повреда, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма за топлинно счетоводство.
Отвореният диалог с клиентите ни дава допълнително актуална и важна информация, с която подобряваме предлаганата от нас услуга. За целта молим всички абонати да подават в центровете ни за обслужване на клиенти сигнали за нередности и проблеми свързани с доставката на топлоенергия, каза още Севдалин Желев.