Американският президент Доналд Тръмп е привърженик на някои нетрадиционни методи за борба с нелегалната миграция, се казва в статия на „Ню Йорк Таймс“.

Стопанинът на Белия дом е предложил да се прокопае ров, пълен с опасни животни, за да се защити американската граница.

“В частен разговор президентът често е споделял, че иска да укрепи границата с ров пълен с опасни животни – змии и алигатори, подтиквайки своите съветници да направят оценка на разходите“, се казва в информация на вестника.

Тръмп също се е опитал да пусне ток по граничната стена и по нея да бъдат монтирани шипове.

Президентът на САЩ също така многократно е предлагал войниците да стрелят по мигрантите, които хвърлят камъни или да ги прострелват в краката, “за да ги забавят”, но и двете идеи бяха отхвърлени от неговата администрация с аргумента, че това е незаконно.

В публикацията на „Ню Йорк Таймс“ се говори, че Тръмп обмисля да затвори цялата южна граница с дължина 3200 километра, се твърди в публикацията.

Информацията на вестника се „основава на интервюта с повече от дузина служители на Белия дом и администрацията, пряко участващи в събитията“ от март 2019 г. – тогава беше разгарът на миграционната криза на границата между САЩ и Мексико.