Рецидивист, получавал неведнъж милостиня от русенски храм "Св.Николай Чудотворец", известен още като Руската църква, посегна на даренията от вярващи и това може да му осигури отрезвяващ престой в затвора.
В понеделник около 14.30 часа 71-годишният клисар в храма на ул."Епископ Босилков" заварва в помещението за продажба на свещи и други църковни потреби познат мъж, който държи в ръцете си портмонето му с оборота от около 85 лева. Божият служител опитал да спре крадеца, но той го блъснал и избягал.
Клисарят подава сигнал на тел.112 и казал името на нападателя, на когото неведнъж е помагал с пари. Униформени, които добре познават 42-годишния мъж, тъй като също му помагат с пари за храна, когато реши да се подслони срещу Първо районно, започват да го издирват. В това време той самият се обажда на спешния телефон с оплакване, че в ресторант "Пристан" на бул."Скобелев" отказват да му сервират бира.
При пристигането на полицията недоволният клиент, който бил категорично отпратен, защото бил мъртво пиян, вече бил изчезнал, но скоро е намерен в уличка наоколо. След откарването му в участъка църковният грабител продължава с неадекватните изпълнения и поръчва на полицаите да му купят цигари с непропития остатък от задигнатите пари.
Справка в регистрите на МВР показва, че той вече е подведен под отговорност за обир на друга църква и сегашният втори опит най-вероятно ще го прати зад решетките.