Едно 15-годишно момче от Русе направи дебют в елитната Ефбет Лига. За съжаление рожбата на "Аристон" /Русе/ Никола Илиев записа първи минути с екипа на "Ботев" /Пловдив/. Суперталантът влезе в игра малко преди края на първото полувреме на мястото на Станислав Шопов при загубата на "канарчетата" с 0:1 срещу "Славия".
Никола заигра в атаката редом до звездата Тодор Неделев, Марко Перван, бразилеца Фернандо Виана. Може би е малко стряскащо да си част от тази компания. 
Юношата на "Аристон" /Русе/ не можа да се изяви особено, тъй като до него стигнаха прекалено малко топки, а и ботевци не приличаха на себе си. 
Не разполагаме с точна статистика и не сме сигурни дали Илиев е най-младият футболист, записал мач в първенството на елитната мъжка дивизия в България, но при всички случаи този факт ще остане в историята. Все пак става дума за момче, родено на 6 април 2004 година.
Сега се говори, че старши треньорът на "Ботев" Желко Петрович може да бъде освободен. Но пък ще се знае, че той отвори вратите пред Никола и му гласува доверие на толкова крехка възраст. Само от русенчето зависи докъде и как ще съхрани този кредит на доверие във възможностите му.
Никола направи първите си стъпки в "Аристон". После премина в "Ботев" /Пд/, след това бе изкушен от емисарите на "Лудогорец". "Канарчетата" успяха да си го върнат и ето, че се престрашиха да го пратят в нападение с играчи от калибъра на Неделев.