Кениецът Бивот Кипкорир стана победител при мъжете в шосейния пробег "Русе-Гюргево/. На второ място завърши негов съотборник, а третото място остана за Йоло Николов. Лекоатлетът на СКЛА "Дунав" Стоян Владков зае престижното четвърто място. Клубните му съотборници Християн Стоянов и Янислав Тодоров влязоха в Топ 10 със съответно осмо и десето място.  
Бягането при жените бе спечелено от кенийката Матебо. Най-добре от българките се представи Маринела Нинева, която даде трети резултат.
На старта, даден от легендарната спринтьорка Анелия Нунева, застанаха над 200 лекоатлети. 169 от тях успяха да пресекат финалната лента в Гюргево.  
"Организацията беше отлична, за което мога само да благодаря на общинските ръководства в Русе и Гюргево. Специално искам да поздравя доброволците от Младежкия дом и от школата на нашия клуб, които се потрудиха стартът да мине по европейски образец. Радостно е, че участие в състезанието взеха лекоатлети от 9 държави, което означава, че пробегът печели популярност с всяко следващо издание", коментира президенттът на СКЛА "Дунав" Евгени Игнатов, който бе сред основните организатори на надпреварата.