Писане на ново обвинение върху стар прокурорски акт довело до микс на две дела, а грешката стана видна чак по време на третия опит казусът да тръгне в съдебна зала. Става въпрос за убийството в Сваленик от 2 ноември миналата година, когато Меджнун К. нападна смъртоносно братовчед си Шахин, който завързал любов със съпругата му.
Още на трета страница в обвинителния акт има очевидна грешка, тъй като се намесва текст от друго дело с други имена и твърдения за друг вид наранявания. В настоящия случай става въпрос за множество удари с ръце по главата и тялото на жертвата, а във вмъкнатия текст се споменават пробождания в стомаха и гърдите. Заради тази грешка е възможна отмяна на бъдещата присъда по горни инстанции, затова трябва да се поправи още сега, като се изготви нов обвинителен акт. Това посочи прокуратурата, която сама откри нередността, останала невидима за останалите участници в процеса. 
Така и стана - делото бе прекратено и върнато на обвинението, а след поправката се очаква наново родителите и братът на загиналия Шахин да предявят гражданските си искове за стотици хиляди левове и да се изпълнят формалните процедури преди старта на делото по същество. Иначе данните са, че Меджнун е готов да поиска съкратен процес.