Отборът на "Левски" записа трета поредна победа в Първа лига, след като се наложи с 3:1 над "Ботев" Враца в мач от 11-ия кръга на Първа лига. Така воденият от Петър Хубчев тим излезе на върха в класирането, с две точки пред шампиона "Лудогорец", който обаче е и с мач по-малко.  

През първите 45 минути на "Герена" домакините тотално превъзхождаха съперника и показаха сериозна ефективност в атака. В 12-ата минута Холмар Ейолфсон откри резултата след гол с глава. Централният защитник засече центриране от корнер на Филипе Нашименто.

В 27-ата минута Найджъл Роберта удвои за "сините", след като Паулиньо го изведе сам срещу вратаря Костов.

След почивката "Левски" пропусна да отбележи трети гол. Първо Роберта пропусна сам срещу вратаря на гостите, а при добавката удар на Паулиньо бе избит от голлинията.

"Ботев" намали изоставането си в 61-ата минута. Оставилият отлични впечатления в този мач Доминик Янков изведе Даниел Генов на добра позиция и той с хубав изстрел по диагонала вкара за 2:1. 

След този гол "сините" отново взеха нещата в свои ръце. В 75-ата минута Хали Тиам удари греда, а в 88-ата Станислав Иванов намери по прекрасен начин Паулиньо в наказателното поле и бразилецът оформи крайното 3:1.

"Левски" няма загуба в шести пореден мач, а в следващия кръг излиза срещу "Лудогорец" в директен спор за първото място в първенството.