Футболистът на „Дунав“ Диян Димов навърши вчера 34 години. От 2013 година досега рожбата на клуба има 151 мача със светлосинята фланелка. В друг, по-ранен период, невероятно работливият и всеотдаен халф е с още 22 срещи. Не броим мачовете му, когато отборът бе в аматьорския футбол. 

- Дияне, честит празник!
- Благодаря!
- Не взе участие в мача срещу ЦСКА 1948. Успя ли да отдъхнеш?
- Мисля, че се намирам в добро състояние. Старши треньорът прецени да не играя в София. 
- Какво да очакваме от мача с "Лудогорец"?
- Всички знаят срещу какъв отбор ще играем в неделя. Много ми се иска да видя повече публика. Тя ще ни помогне много. Ще се борим с всички сили. Дано да измъкнем нещо. 
- През ден се пише и говори, че президентът на клуба д-р Симеонов възнамерява да се оттегли. Как тази неприятна перспектива се отразява на теб и съотборниците ти?
- Не може да не ни влияе. Момчетата са притеснени. Всеки има семейство, деца, всеки се пита какъв ще е утрешният ден. И ние четем, и ние слушаме. Реално обаче г-н Симеонов не ни е казвал директно, че ще си тръгне и че няма да остане в клуба. Много се надяваме, че "Дунав" няма да има съдбата на някои други отбори. Сега е моментът русенската общественост и бизнесът да подкрепят клуба. Ако се абстрахираме от това, което се пише и говори, мисля, че ще съберем сили и че ще дадем всичко според възможностите си в мача срещу "Лудогорец".