Футболистите на "Дунав" проведоха вчера сутринта възстановителна тренировка след мача за купата на България срещу ЦСКА 1948 в София /1:2/. Добрата новина е, че няма контузени или наказани хора преди утрешния много тежък домакински мач срещу "Лудогорец" в Русе
Главен рефер на двубоя, който ще започне в 18,15 часа, ще е Николай Йорданов с асистенти Петър Митрев и Павлин Михайлов.
Ще е банално да се говори какво означава такъв мач срещу най-добрия в България и селектиран за милиони евро отбор на гостите. А и старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров го каза след срещата с ЦСКА 1948: "Липсва ни класа, затова се опитваме да компенсираме с други елементи в играта".
На другия полюс са разградчани, които заложиха на 9 резерви в мача си за купата срещу "Нефтохимик" в Бургас /4:1/. Но какви резерви - в останалите отбори от елита те биха били звездите на своите тимове!
На този фон Киров е с вързани ръце. Да се чуди кого да прати в атака, ако някой от общо тримата му нападатели /!/ се контузи. Макар и изправени до стената покрай заявеното от клубния президент д-р Симеон Симеонов оттегляне, те продължават да се борят. Чест им прави, че изиграха мъжки и двубоя с ЦСКА 1948. Ясно е, че им е тясно около врата, а и както изглежда, примката ще се затяга все повече.
При "Лудогорец" животът е красив. Разград е на по-малко от 70 километра от Русе, но Станислав Генчев ще доведе хората си още днес в Русе. За да не бият толкова път в деня на мача. А така ще си починат, ще се адаптират и ще излязат свежи на терена. 
Това ранно идване да не се възприема като ирония. В случая става въпрос за професионализъм. Така правят големите клубове.
На базата на различията в професионализма и финансовите възможности на двата клуба какъв ли мач ще е утре? Давид срещу Голиат. Беднякът срещу богатия, шампионът срещу борещия се за оцеляване. Все клишета и все верни. 
Какъвто и да е, "Дунав" ще се държи мъжки, сигурни сме, и този път. Както и да завърши двубоят, зрителите трябва да станат на крака и да изпратят футболистите като герои. Защото те наистина са такива, макар по неволя да са актьори в една много дълга футболна версия на холивудската сага "Умирай трудно", в която играят с чест.