Всички деца ще бъдат освободени от такси за градини, като първоначално сумите ще се намалят, а до 3-4 години ще се премахнат изцяло. За всички пенсионери пък ще се гарантира безплатно пътуване в общинския градски транспорт, като първоначално ще се обхванат възрастните хора над 70 години, като тенденцията е за намаляване на възрастта. Това са два от акцентите в програмата за управление на община Русе на кандидата за кмет на местната коалиция ВМРО-БНД (НФСБ) Галин Григоров, която беше представена вчера. В момента тя е развита на 18 страници, но с получените от граждани и експерти по време на предизборната кампания мнения и идеи се очаква да достигне до 100 страници. 
Слоганът на визията за управлението на ВМРО-БНД (НФСБ) е "Високо, високо, високо - заедно можем повече!" Програмата формулира нова цел за Русе - градът да стане първият в България, който се развива като икономически мотор за оттласкване на страната ни от дъното.
Виждаме Русе като град с интермодален транспорт, като по поречието на Дунав трябва да е изграден първият общински интермодален терминал, а летището да заработи. Чистият въздух е основен приоритет, разработваме програма с конкретни мерки за намаляване на замърсителите. Използваме най-вече капацитета на катедра "Екология" в РУ и провеждаме разговори с БАН. Започнали сме разговори и за постоянен независим мониторинг, каза Григоров.
Залага се на възстановяването и развиването на зелените площи, като ще се наблегне на крайните квартали и малките населени места. 
Григоров отбеляза, че през изминалите 30 години едни региони се облагодетелстват за сметка на други, като посочи, че за 2017-а стандартът на живот на русенци е три по-нисък от този на софиянци. Затова ВМРО подготвя законопроекти за фискална децентрализация и  преодоляване на регионалното неравенсто чрез насочване на част от държавния бюджет за управление от местно или регионално равнище. 
Сред другите идеи е създаване на съвет на старейшините, който да консултира кмета по всички политики, свързани с възрастните хора.