Близките на открития мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел Искрен Йорданов ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров за случая със смъртта на 36-годишния русенец, като ще настояват да се извърши разследване и от българска страна. Те не приемат заключенията за самоубийство, въпреки че от консулската служба в белгийската столица са заявили, че версия за убийство не е коментирана от белгийските власти.
Според документите, изпратени от Брюксел до институциите у нас, на 17 септември в 4:40 часа полицейски патрул е посетил помещение, принадлежащо на китайското посолство. В гаража на сградата е намерено тялото на Искрен.
"Установено е, че смъртта на лицето е настъпила вследствие на самоубийство, като тази причина е изтъкната от белгийските власти като най-вероятна. Направената експертиза е заключила, че смъртта е настъпила вследствие на обесване, без намесата на трета страна при извършване на деянието. Все още се води разследване на обстоятелствата по смъртта на Йорданов", се казва в документите.
Случаят си остава заплетен, тъй като никой няма отговор как младият мъж е влязъл в сграда, собственост на китайското посолство, и какви са причините, довели до смъртта му. Мистерия е и ролята на приятелката му Екатерина, която е извикала Искрен при себе си в Брюксел. Тя е прекъснала всякаква връзка с близките и приятелите на младия мъж, включително ги е блокирала в социалната мрежа. Консулската ни служба в Брюксел също се опитва да я открие, но засега неуспешно.