Най-дълго задържалият се на власт кмет в Русенска област - управленецът на боровското село Екзарх Йосиф Илия Данев, отново се впуска в кметската надпревара. Начело на селото е вече шест мандата и пак ще се бори за доверието на съселяните си. Амбициозният управленец, който направи селото известно, е подкрепен от ГЕРБ.
Данев управлява от 1995 г., като при всеки избор получава подкрепа от над 80% от избирателите. На предходните местни избори през 2015-а той получи нечуваните от времето на соца 90.29% от гласовете на жителите на селото. И тогава, и сега, негов конкурент в битката за Екзарх Йосиф е социалистът Росен Русанов. И макар че има двама кандидати за главния пост в боровското село, се очаква кметът с най-дълъг стаж в областта да подкара и седми мандат.
Илия Данев популяризира селото, като сред традиционните събития, които се провеждат там, са уникалният за България Празник на ябълката, който се чества от 2016 г. През 2004 г. по негова идея започва да се изгражда етнографска сбирка на открито, а през 2005-а в съседство на сбирката се настаняват обитателите на новия зоокът. Етнографската сбирка и животинският кът са причина малки и големи да посещават селото. Една от последните инициативи на кмета е построяването на параклис "Свети Илия" в памет на сина му и съпругата му. Православният храм беше открит през май миналата година. Той е издигнат в личния двор и със собствени средства на кмета Илия Данев, като в осъществяването на благородното дело са се включили с дарения и труд много приятели и жители на селото. Благодарение на непрестанните грижи на Данев през годините Екзарх Йосиф е получило славата на едно от най-добре уредените и спокойни за живеене села в Русенския регион.