„Електроразпределение Север“ стартира в началото на учебната година платена програма „Млад електромонтьор“, насочена към ученици от профилирани гимназии, които предстои да се дипломират през 2020 г. Програмата, която дружеството реализира за втора година, е фокусирана върху старта на професионалната кариера още от средното образование.
В подкрепа на визията си за устойчива социална и икономическа активност на младежите, освен придобиването на практически знания и умения под  ръководството на опитни специалисти, компанията ще предложи и финансово възнаграждение за срока на програмата. Зрелостниците не само ще могат да отчетат участието си като учебна практика по изучаваната от тях специалност, но ще получат и възможност за реализация в компанията. В резултат на миналогодишния етап на инициативата в двете специализирани средни училища във Варна петима от осемте успешно преминали курсисти получиха оферти за постоянна позиция в дружеството.
Програмата „Млад електромонтьор“ е с продължителност 40 учебни часа месечно, разпределени в предварително утвърдени графици, съобразени с учебния процес в гимназиите. Заявки за участие ще бъдат приемани през цялата учебна година от октомври 2019 до май 2020 г. включително.
Дружеството ще уважи желанието на всеки кандидатствал ученик в съответните регионални структури на ЕРП Север във Варна, Русе, Разград, Горна Оряховица и Габрово.
С тази и други подобни инициативи електроразпределителната компания ще продължи да търси активно млади и мотивирани хора, избрали професията електромонтьор, и да укрепва сътрудничеството си с профилирани гимназии по електротехника за гарантиране на приемственост в подготовката на професионални кадри в енергийния сектор.