Четирима младежи останаха живи като по чудо, след като катастрофираха с "Фиат Пунто" в електрически стълб на бул."Христо Ботев". Ударът е бил толкова силен, че двигателят на колата е останал до стълба, а тя се е завъртяла и е спряла на средата на платното.
Инцидентът стана вчера в 8.50 часа на стотина метра преди пешеходния светофар на булеварда. Фиатът със шуменска регистрация се унася на влажния асфалт на слизане от Русофилите и се блъска челно в металния стълб. 
23-годишният шофьор и две жени на неговата възраст бяха откарани в болница "Канев", където прегледът установи фрактури на ръце и на крака. Четвъртият младеж е със сътресение на мозъка. 
Час по-късно 64-годишна жена е блъсната в района на новото кръгово кръстовище на ул."Шипка". Потърпевшата е откарана в болницата със сътресение на мозъка и счупено рамо.
През почивните дни още двама души пострадаха в катастрофи, поставени под общия знаменател на алкохола. 18-годишен спътник на 29-годишен шофьор с 1.42 промила е приет в болница с тежка травма на белия дроб след въртене и удар в мантинелата до бензиностанция "Плам" на бул."България" малко преди 1 часа в събота. В петък около 19.30 ч е пострадал и 22-годишен пътник в БМВ, което спряло в тролейбусен стълб на ул."Стефан Стамболов". В този случай шофьорът е карал с 1.35 промила.