3-километрова отсечка между село Ценово и Свищов, която е част от републиканската мрежа, пропадна само три месеца след ремонта. Напуканият асфалт създава сериозна опасност от катастрофи, а шофьорите са възмутени от некачествените дейности, платени с близо 4 млн.лв.
Огромни пукнатини и пропаднало трасе - така изглежда пътят между Ценово и Свищов, който бе преасфалтиран през лятото след дълго чакане от местните жители. Състоянието му днес не е по-различно отпреди три месеца, а хората, които редовно пътуват по него, са възмутени. Казват, че новият асфалт е много тънък, а изпълнението е некачествено. 
Димитър от Ценово е убеден, че през зимата ще се образуват истински трапове, а съселянинът му Георги е категоричен, че трябва участъците да се обезопасят. "Едното от нацепванията е точно като влизаш в десен завой, то направо те изхвърля", казва шофьорът.
Пътят е натоварен, тъй като свързва Бяла и Свищов и се използва от тежкотоварни камиони. Според експерти именно тировете са една от причините за компрометирания асфалт. Преминаването им с товарите по новото покритие, заедно с високите летни температури, е довело до размекването и деформирането му. Допълнителен проблем създава фактът, че точно там пътят е под наклон и улеснява свличането на асфалта.
От община Ценово са сигнализирали Пътната агенция, защото става въпрос за републикански път, за който отговорност носи държавата.
"Нямаме права да се намесим, нито да разходваме някакви бюджетни средства за поправка на този път, тъй като той не е наш. АПИ знае за проблема и той трябва да бъде отстранен. Предстоят мъгли, влизаме в зимен сезон, заледяване, обледяване, тези наклони и неравности, които се получават, винаги са предпоставка за пътен инцидент. Според мен трябва в много кратки срокове да бъде отремонтиран", коментира зам.-кметът на община Ценово Цветомир Петров.
От общината са разговаряли и с фирмата изпълнител. Оттам са обещали да отстранят дефектите в най-кратък срок, тъй като пътят е в гаранция след направения ремонт.