79-годишен шофьор катастрофира тежко вчера на пътя Русе-Николово. Управляваният от него фолксваген се е ударил в спрял трактор и буквално е влязъл под ремаркето му. Пострадала е тежко съпругата на шофьора, която е откарана в болница.
Инцидентът е станал преди обед в посока Николово, когато трактор "Клаас" внезапно е спукал гума. Шофьорът е спрял, за да слезе и да обозначи с авариен триъгълник превозното средство. В този момент отзад в трактора се е врязал лекият автомобил, в който са пътували 79-годишен мъж и 72-годишната му съпруга. Засега не е ясно защо колата не е заобиколила машината, не е изключено шофьорът да се е разсеял или да е карал с превишена скорост.
На място веднага са изпратени екипи на полицията и "Спешна помощ". Съпрузите са откарани в болница, като шофьорът е с леки травми, а жена му е ранена тежко. Заради инцидента участъкът се регулираше от "Пътна полиция", а движението се извършваше само в една лента.
На мястото на катастрофата се е разлял и антифриз, поради което служители на пътноподдържаща фирма бяха изпратени да опесъчат платното.