Осъждан неведнъж пенсионер по болест ще прекрачи прага на затвора след поредното си провинение, което за малко можело да му коства живота. Рецидивистът опита да се измъкне, като се опита да убеди съда, че не той е управлявал мотора, а неговият приятел. Причината - знаел, че шофира пиян и то след като книжката му е взета след многократно засичане в нарушения. И макар не той да е виновен за инцидента, осъзнавал, че няма да се отърве от наказание. На първа инстанция версията му не издържа, но решението вероятно ще се обжалва.
Към 22 часа на 14 август 2017 година мотористът отишъл на гости на приятел, с когото седнали да пият ракия. Малко преди полунощ двамата решили да се разходят по центъра. Качили се на мотора "Пежо" и потеглили по ул."Борисова", но на кръстовището с бул."Бозвели" били ударени от завиващ таксиметров шофьор, който им отнел предимството. Возещият се на задната седалка на мотора пътник излетял на улицата, а мотористът останал върху предната седалка със заклещен крак. На помощ веднага се притекли минувачи, които обаче видели, че той е в кръв и в безсъзнание, затова побързали да извикат полиция и линейка. Кръвната проба показала, че пострадалият е управлявал мотора с 2.17 промила алкохол.
Две вещи лица излезли със становище, че няма как пътникът да е управлявал мотора, както твърди предаденият на съд, тъй като травмите след катастрофата давали отговори кой в какво положение се е намирал.
Тъй като мотористът е осъждан няколко пъти, като за последно в края на 2010 година е влязъл за година и половина в затвора за кражба на техника, съдът прецени, че и този път мястото му е в килия и няма как да се размине условно. Затова го наказа с година и половина решетки, а заради влошеното му здраве и тежко финансово състояние се размина с леката глоба от 200 лева.