В "Селеметя", в "Родина" и в част от "Чародейките" гласовете са купени преди месец, за да не бъде свързано с изборите. Това заяви вчера Елеонора Николова, която се регистрира в Общинската избирателна комисия като кандидат за кмет на Русе. "Знаем кои са купували, знаем хората, през които са извършвани тези покупко-продажби, и гражданите ако искат наистина градът да се развива добре, да се развива като съвременен град, да има визия, да има бъдеще за децата и внуците им, трябва да излязат да гласуват.

Не са важни тези, които са пазарували, важни са тези, които са давали парите. Ще ги кажа в даден момент, ще ги съобщя и в прокуратурата да видим дали тя ще се осмели да започне производства, защото всички избори са свързани с този грозен момент, но осъдените за купуване на гласове може би се броят на пръстите на едната ръка“, каза още Елеонора Николова.
Тя коментира, че се възприема като мажоритарен, а не като партиен кандидат в кметската надпревара. „Моята кандидатура, както знаете, е издигната от гражданска инициатива, винаги съм се възприемала по-скоро като мажоритарен, отколкото като партиен участник. Такова е моето виждане. Изборите за кмет винаги имат много висок мажоритарен елемент, хората се съобразяват кой е насреща им, какви възможности има, по какъв начин се е доказал досега в живота, какво е управлявал или не е управлявал, така че това са важни неща“, каза Николова.
Приоритетите й и виждането на екипа й за управлението на Русе ще бъдат обявени на специална кръгла маса. „Моята идея е Русе - 21 век, защото някъде се намираме в края на 20-и. Кампанията започва на 27-и по закон, така че ние на 27-и ще бъдем на педали, със срещи, защото това е основният ни ресурс. Ние нямаме голям финансов ресурс, събираме малки суми от граждани, от фирми, така че основното ни, бойното ни оръжие ще бъдат срещите с хората“, каза още Елеонора Николова.