Отбор Европа спечели за трети път Лейвър Къп след драма срещу отбор Свят и резултат 13-11 след успеха на Александър Зверев над Милош Раонич с 6-4, 3-6, 10-4 в решителния сблъсък.

В далеч по-завързано издание на турнира откъм интрига, германецът и канадецът си разделиха по един сет, което доведе до супертайбрек. Младият Зверев получи окуражителни думи и съвети от Роджър Федерер и Рафаел Надал преди решаващия дълъг гейм, които в крайна сметка се оказаха ключови за успеха му с 10-4 точки.

Отбор Свят бе на успех от триумфа в тазгодишното издание на Лейвър Къп, след като спечели първите два мача от последния ден на надпреварата – Джон Иснър и Джак Сок надиграха Федерер и Стефанос Циципас на двойки, а Тейлър Фриц пречупи Доминик Тийм, като и двете срещи приключиха със супертайбрек. Федерер се пребори с умората, за да сломи съпротивата на Иснър в два сета, за да остави надеждите за обрат на отбор Европа живи. Зверев, от своя страна, за втора поредна година бе човекът, който донесе магическата 13-та точка за европейците. „Това беше невероятен уикенд – отбор Свят беше на точка или две от крайния успех“, сподели той.

Надявам се много от вас да играят Лейвър Къп няколко пъти, но беше наистина един невероятен уикенд. Тези играчи крещяха към мен преди решителния тайбрек. Те ми казаха, че при успех мога да преобърна сезона си и да си върна самочувствието. Изключително щастлив съм и благодаря много на Рафа, Роджър и останалите от тима. Без тях на пейката, нямаше как да спечеля този мач. Това е много специално, особено това, че тези хора ми повериха последния мач на сингъл. Невероятно чувство, наистина. Надявам се всяка година да бъда част от тази изумителна надпревара“, завърши германецът. Отбор Европа спечели дебютното издание на Лейвър Къп с 15-9 през 2017, а впоследствие защити трофея си след 13-8.