Като се споменат имената на Волен Чинков и на Валентин Железов, косите на дунавските фенове настръхват. Чинков ръководи предишния мач на дунавци срещу "Славия" в Русе, днес бургазлията Железов ще надува свирката на врачанския стадион.
"Най-милите" спомени в лагера на "Дунав" са свързани с точно тези съдии. Да не цитираме отделни случаи, че вече става банално, но Чинков и Железов дори веднъж бяха в тройка при препъването на русенци срещу "Верея" в Стара Загора. След този мач феновете излязоха с петиция за изхвърляне на арбитъра от българския футбол.
"Железов е момче за специални поръчки. Казах му го в очите", разкри преди време тогавашният старши треньор на русенския тим Малин Орачев, след като се бе опарил от бургазлията на мач с дунавци в София. 
Но какво от това - наказван на няколко пъти и отлъчван от наряди, Железов бе връщан триумфално в елита на българското съдийство!
В момента този човек е под №7 в ранглистата. Над него са само шестимата международни рефери, което значи, че скоро могат да му боднат на ревера и значката на ФИФА.