Галин Григоров е магистър по мениджмънт на търговската дейност от Стопанската академия в Свищов. До май 2017 година беше общински съветник от групата на „Патриотите, ВМРО и Глас народен“. С решение на Министерски съвет е назначен за областен управител на Русе. Григоров е и регионален лидер на ВМРО. Той е кандидатът за кмет на Русе на местна коалиция „ВМРО - БНД, НФСБ“.

- Г-н Григоров, защо влизате в кметската битка и с какви очаквания тръгвате?
- Защото вярвам, че русенци имат нужда от човек, който да ги обединява, а не да ги разделя, защото имам нужния управленски и житейски опит както в администрацията, така и в реалния сектор. Освен това
Русе има нужда в следващите години да не бъде разкъсван от вражди
Промяната, за която всички говорим и всички искаме, може да стане само, ако се започне да се работи от първия миг, първия момент от встъпване в длъжност на следващия кмет. Съществен фактор в тази насока ще бъде мениджърският подход, като отсега заявявам категорично, че спечелвайки надпреварата, няма да започна да освобождавам служители от общината и съответно да подменям екипи. На мен ще ми бъде много по-лесно по този начин, защото ще имам подкрепата на една администрация, която вече има съответния административен опит и управлявана по правилния начин ще започне да функционира много по-ефективно и по-осезаемо, така че русенци веднага да усетят промяната - просто администрация ефективна на всяко едно ниво. А това означава, че стилът на управление трябва да бъде водещ. Считам, че и в момента има напрежение в общинската администрация - обяснимо е, защото служителите са под стрес какво ще се случи с тях при идването на власт на някой от другите кандидати. Това са естествени процеси, но ми се струва, че в условията на демокрация и приемственост подобни страхове не бива да взимат превес над градивното чувство да бъдем полезни за Русе, тоест да сме отдадени на работата си днес, защото така подготвяме бъдещето на утрешните русенци.
- Повечето играчи вече са ясни, кои от тях считате за свои сериозни опоненти и трудна ли ще бъде изборната победа?
- Мисля, че имам двама основни опонента. Единият е кандидатът на БСП, а другият на ГЕРБ, всъщност, това са кандидатите на основните политически сили. 
Към настоящия момент ние просто тръгваме от равен старт. Що се касае до това трудна ли ще е изборната победа, лесни победи няма
Ние сме се борили и ще продължим да се борим по фронтовите линии на т.н. "обществен договор" - това са непрекъснати процеси. Преминал съм през десетки битки, както и кампании. Все пак от позицията на по-малката политическата сила за мен винаги е било по-трудно, отколкото от позицията на водещите партии, на тези, които винаги са били, така да кажем, на гребена на вълната. През всички години винаги дотук сме постигали заработените от самите нас резултати - и причината за това са качествата на нашите кандидати, а не конкретно коя политическа сила стои зад тях.
- Кой е основният ви коз пред опонентите?
- Може би това, че в определена степен съм по-различен, много по-различен и мога да обединя хората отляво и отдясно - всички заедно да работим за развитието на Русе. Всеизвестен факт е, че ако спечели ГЕРБ, ще има противопоставяне от страна на БСП и обратно, ако кандидатът на БСП се окаже фаворит на местните избори, ще станем свидетели на сериозно противопоставяне от десните партии. Колкото и нескромно да звучи, единственият човек, който може 
да спре омразата между лявото и дясното
и да обедини хората да работят заедно за Русе, без значение дали са от ВМРО, СДС, БСП или ГЕРБ, това съм аз, макар и да съзнавам тежестта и отговорността на подобен жребий и избора, който правя, като се включвам в кметската надпревара. И пак ще се върна на това, дори и с риск да повторя предишната теза - реално погледнато, аз съм акумулирал и натрупал реален опит, както в общинския и държавен сектор, така и в частната сфера.
- Какъв опит имате в управлението на общински дела?
- Бил съм заместник-председател на комисията по бюджет и финанси, председател на комисията на общинския съвет по земеделие. Бил съм в комисията по младежки дейности и спорт, а също и председател на група общински съветници. Опитах се да променя много неща, но като представител на опозиционна партия в много от случаите това се оказа непосилно. 
Десетки полезни предложения останаха само на хартия, но времето им за реализиране може би ще настъпи
Всички  въпроси, които бяха поставени от мен и от хората около мен, всички важни неща бяха спирани от управляващото мнозинство в общинския съвет.
- Как посрещнаха вашите близки кандидатурата ви?
- От една страна, с известно разочарование и недоволство, че ще бъда прекалено ангажиран и няма да имам време нито за семейството си, нито за приятелите си, но пък от друга страна счетоха, че това, с което мога да бъда полезен на общината, е много по-важно. "Колкото и да не искаме, ние не виждаме друг, който може да бъде толкова полезен колкото теб за града" - така ме окуражиха жена ми и дъщеря ми. И аз съм им благодарен за тази вътрешна подкрепа, тя е особено важна за мен. Нали семейството е особен вид крепост, където човек намира себе си по един друг, по-особен начин и много по-различен от обществената му проекция. 
- Какъв ще бъде различният подход при управлението, ако русенци ви гласуват доверие?
- На първо място 
ще прекратя практиката една-единствена фирма да печели всички обществени поръчки и след това да ги преразпределя на подизпълнители
защото няма капацитет да извърши поетите ангажименти. Категорично с подобна хегемония на наши и ваши фирми ще бъде приключено. Всички ще имат възможност да се изявяват и да се доказват абсолютно на равни начала. Така примката около врата на бизнеса най-после ще бъде отпусната.
И още нещо важно - няма да си служа с голи фрази или високопарни слова, а напротив - ще дам всичко от себе си проблемите, които хората ми поставят, ако ме изберат за кмет, да бъдат решени. Няма да допусна аз или някой от моя екип да се подиграе със съгражданите ми, така както някои направиха преди години. 
- Какви грешки виждате в момента в управлението на общината?
- Неправилно подбраните фирми за изпълнение на значими обекти в Русе. Всички недомислици, които се случиха с тротоари, грешките по инфраструктурните проекти, асфалтираните дървета по ул. "Борисова" и не само там, разбитите павета, а също и изоставените крайни квартали. Необходимо е да се постави по-голям акцент към по-малките населени места в общината. Те имат нужда от много по-сериозно облагородяване, повече работа в инфраструктурно отношение. Необходимо е сериозно да се преразгледат и транспортните схеми. Но тук съм длъжен да отбележа, че през последните години общината няма сериозни пропуски и наистина бе поставено началото поне да се работи малко по-ефективно в полза на гражданите. 
Общината можеше също така да направи много повече за икономическото развитие на града
Нереализирана остана идеята за втори индустриален парк, насочен към високите технологии, който можеше да създава високоплатени работни места, а те съответно да запазят част от човешкия капитал, който за съжаление избра да напусне Русе.
- Кое ще е първото нещо, което ще направите, ако седнете на кметския стол?
- Ще събера администрацията, за да обясня начина, по който искам да се работи. Ще им представя вижданията си и ще им дам насоки за това как трябва да се постигнат заложените цели във възможно най-кратки срокове, така че да няма неразбирателство, т.е. да не се получи неочакван конфликт в системата.
- На каква предизборна кампания ще станем свидетели и как ще мотивирате русенци да гласуват за вас?
- Кампанията ще бъде позитивна. Ще бъда такъв, какъвто съм бил винаги! 
Няма да показвам различно лице и няма да се опитвам да се преструвам
че съм някой друг. Ако русенци искат наистина кмет, който да работи добре за общината, мисля, че могат да открият чрез мен една добра възможност.
- Какво най-много искате да се промени в Русе?
- Това, което всеки един трябва да иска, е Русе отново да стане сред първите по брой население градове. Хората да се върнат тук, да получават достойни възнаграждения за работата си, която обичат и работят с удоволствие. И да живеят в един чист, подреден и спокоен град. Младежите, кадърните и квалифицираните хора трябва да бъдат мотивирани да се върнат в Русе. За да се случи това, те трябва да имат усещането за свое достойно място в обществения живот в града. Тези неща са постижими, особено ако фирмите и предприятията в Русе станат високотехнологични и отговарят на бързите темпове, с които се развива светът. По този начин ще се осигури и висок доход на хората. Тук е мястото да отбележа и доброто взаимодействие с Българската академия на науките. Заедно с тях и в партньорство с Русенския университет изграждането на регионалните иновационни центрове ще се превърне в свързващо звено с бъдещите инвеститори. Знаете, че водим преговори с водещи световни фирми, които да развият летището в Щръклево, както и логистични центрове, за да се осигурят нови възможности за наемане на високо платена работна ръка.
- Кои политически сили очаквате да ви подкрепят, ако се стигне до балотаж?
- Надявам се, че ще спечеля още на първия тур. Не очаквам подкрепа от политическите сили, а от жителите на Русе. Ще бъда благодарен за всяка подкрепа, но за мен, пак казвам, не е самоцел подкрепата точно на политическите сили. 
Вярвам, че грамотните, интелигентните и културните хора ще направят правилния избор
- Вие ли сте водач на листата за общински съветници?
- Не, аз не водя общинската листа. Тези подробности и детайли ще обявим в началото на предизборната кампания и по-точно - при регистрацията на кандидатите за наши пратеници в бъдещия общински съвет. 
- Планирате ли вече как ще стартирате кампанията и на какво мото ще заложите?
- Всичко е в процес на обсъждане в щаба, който вече е конструиран. Най-вероятно стартът ще бъде даден със световноизвестни арии на солисти на Русенската опера. Искаме да подарим на русенци нещо, което те обичат и което е емблематично за културния дух на нашия европейски град - оперното изкуство. А иначе, мотото, насловът на кампанията ни е римейк на една много красива песен на групата ФСБ: „Високо, високо, високо...“ Висока цел за висок жизнен стандарт и високо качество на живота в Русе.