Всяка сфера има представители в листата за общински съветници на местната коалиция "ВМРО-БНД, НФСБ", като е покрит целият спектър от професии. 20 от местата са за партийните членове на двете формации, като ВМРО ще има 16 представители, а НФСБ четирима. Другите 20 са за гражданската квота, а останалите десет - за представители на малките населени места в общината. Това каза депутатът Искрен Веселинов на вчерашната пресконференция, в която участва и кандидатът за кмет на коалицията Галин Григоров. На нея бяха представени кандидатите от гражданската квота, като при подреждането на листата ще се следи във всяка десетка да има поравно представители на гражданската квота и партийните номинации. 
От сегашните общински съветници от групата на "Патриотите, ВМРО" място в листата отново намират шефката на Регионалното управление по образование Росица Георгиева и известният ортопед Севдалин Ангелов. За доверието на русенци ще се бори предприемачът Пламен Цветков, който ще оглави и предизборния щаб на ВМРО. Сред кандидатите от гражданската квота е и банкерката Луиза Попова, която беше една от номинациите за кмет на ВМРО.
В листата са включени двама университетски преподаватели - Мими Корнажева и Юлиян Ангелов, както и учителката и служител в РУО Таня Тодорова.
Спортните среди са представени от треньора по джудо Владимир Великов, спортния и културен деятел, както и бизнесмен Дидо Джумалийски и футболния съдия Владимир Ташков. Място в листата намират също хореоргафът Добрин Райчев, художникът Владо Цоневски, както и председателят на сдружение за военно-патриотично възпитание "Приказка за България" Цецо Радулов.
За гласовете на русенци ще се борят също Генади Георгиев, който е строителен предприемач, Деян Димитров, който е геодезист, както и стилистката Анелия Милчева.
Бизнесмените Ивайло Стефанов, Николай Николов и Кристиян Вълчев също са включени в листата. 
Кандидатът за кмет на коалицията между ВМРО и НФСБ в Николово е Румен Минков, който е предприемач и също е кандидат за общински съветник. За доверието на жителите на Тетово пък ще се бори предприемачът Калоян Терзиев, който също ще бъде включен в листата.  
Очакванията на коалицията са да има между 10 и 15 общински съветници.
Популярната практика водач на листата с общински съветници да е кандидатът за кмет няма да бъде приложена при "ВМРО-БНД, НФСБ". На запитване от "Утро" Галин Григоров отговори, че няма да води общинската листа, а кой ще е начело ще бъде обявено при регистрацията на кандидатите в ОИК.