"Лудогорец" стартира с разгромна победа в Лига Европа. Българският шампион спечели с 5:1 като домакин на руския ЦСКА Москва в среща от група 8 на турнира. С хеттрик за разградчани се отчете Клаудиу Кешерю, а по едно попадение добавиха Вандерсон и Джоди Лукоки. "Орлите" губеха с 0:1 на почивката, но се развихриха през втората част.

Така "Лудогорец" вече се намира в серия от 11 поредни двубоя без поражение в евротурнирите. За последно шампионите отстъпиха с 0:1 на швейцарския "Цюрих" в Лига Европа през миналия сезон. Тазвечершният успех е най-убедителният за български отбор в груповата фаза на евротурнирите и втори за роден представител над руски. Тимът от Разград нанесе на ЦСКА Москва и втората му най-тежка загуба в Европа.

Отборът на Станислав Генчев нямаше късмет в 5', когато Джоди Лукоки проби отлично отдясно и стреля по земя, но топката се отби в десния страничен стълб на вратата, пазена от Игор Акинфеев.

В 11' ЦСКА Москва поведе с попадение на 19-годишния защитник Игор Дивеев с глава след центриране на Никола Влашич от пряк свободен удар. "Лудогорец" опита да отговори и в 15' Марселиньо удари греда - втората за разградчани в мача.

До края на полувремето "орлите" пропиляха нови две добри възможности, а веднъж и на Ренан се наложи да се намесва.

"Лудогорец" реши всичко в рамките на четири минути между 48' и 52', когато нанесе троен удар. Първо Вандерсон изравни, след това Лукоки оформи пълния обрат, а малко по-късно Кешерю покачи на 3:1 за българския тим.

Шампионите продължиха да атакуват и в 69' Кешерю направи резултата 4:1. Само 3 минути по-късно Акинфеев фаулира Марселиньо в наказателното поле и Кешерю превърна дузпата в гол за своя хеттрик и крайното 5:1.

В другия двубой от група 8 фаворитът "Еспаньол" стигна само до равенство 1:1 като домакин на "Ференцварош". Вторият кръг ще се изиграе на 3 октомври, когато "Лудогорец" гостува на "Ференцварош", а ЦСКА Москва приема "Еспаньол".

Съставите

"Лудогорец": 33. Ренан, 3. Недялков, 21. Григоре, 90. Форстър, 4. Сисиньо, 84. Марселиньо, 25. Баджи, 12. Анисе, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 28. Кешерю

ЦСКА Москва: 35. Акинфеев, 2. Фернандес, 8. Влашич, 19. Нишимура, 20. Кучаев, 23. Магнусон, 25. Бистрович, 29. Бийол, 62. Карпов, 78. Дивеев, 98. Обляков