Зам.-кметът Иван Григоров, който бе организационен секретар на общинската структура на ГЕРБ и 13 пъти е бил шеф на предизборния щаб, напусна партията. Изненадващо той отива в СДС, като ще е в челната тройка в листата за общински съветници и ще участва в предизборната кампания на Елеонора Николова.

В сряда Григоров официално е депозирал молбата си за напускане до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 
Започва кампанията, а никой не ме търси за нищо. Решиха, че ще се справят без мен. Не съм в листата за общински съветници. Последните два мандата аз правих листата за общински съветници, а сега тя все още се крие, не се показва. 90% от хората, които сега са в общинския съвет, са поставени след 20-о място, каза Григоров, който няма да се оттегля от поста на зам.-кмет. 
Елеонора Николова лично ме покани, помислих и реших. Със СДС сме сестрински партии, предложиха ми да участвам в предизборната им кампания и мисля, че можем заедно да направим нещо добро за града ни, посочи Григоров. Той коментира, че има и други хора от ГЕРБ, които са пренебрегнати и се очаква също да го последват. 
Иван Григоров е сред учредителите на ГЕРБ в Русе, но след назначаването на новия общински ръководител Росен Даскалов той публично изрази несъгласието на местното ръководство с промените. Григоров бе сред поддръжниците на кмета Пламен Стоилов за трети мандат и беше инициатор на политическите декларации в негова подкрепа.