Иновативни продукти за подови настилки от синтетични смоли "DEKO floor" ще представи "Оргахим" по време на Международния технически панаир от 23 до 28 септември в Пловдив. В палата №6 компанията ще покаже системи за индустриални и декоративни подови покрития, подходящи за помещения с различно предназначение и условия на експлоатация, като подземни паркинги и гаражи, логистични центрове и складови зони, обекти от хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост и др.
Възможностите, които серията "DEKO floor" предлага, са изключително разнообразни. Експертите на "Оргахим" са разработили продуктите на основата на смоли - епоксидни, полиуретанови, полиуретан циментови и акрилни, за да осигурят всички необходими характеристики и качества на пода. 
Ще бъде представена и модерната алтернатива на защита и декорация на подови настилки с епоксидни покрития. Те са създадени специално за местата, където е необходимо повърхността да бъде химически устойчива, да се почиства и дезинфекцира лесно и същевременно да е издръжлива на механично натоварване и износване. 
На щанда ще се демонстрира полагането и икономичността на продуктите, както и техните хидроизолационни свойства, степента на противохлъзгащия ефект и  възможностите за тониране. 
"Работим за много и различни клиенти, които имат специфични изисквания към подовите покрития в помещенията. Трябваше да намерим решения, които да отговарят в максимална степен на техните нужди. В подовите системи "DEKO floor" обърнахме специално внимание на издръжливостта на покритията на високо термично, химично и мехaнично натоварване, на износоустойчивостта и покрихме много широк периметър от индустрии и бизнеси", каза Свилен Великов, бранд мениджър на "DEKO Professional". 
По думите му за професионалистите ще бъде много интересна и декоративната подова настилка от естествен мрамор "DEKO di marmo", която също ще бъде изложена на щанда на "Оргахим". 
"Това е изключително красива настилка без фуги, с отворена структура, в която късчетата естествен мрамор са свързани с прозрачна полимерна смола. Дренира много добре и поглъща звука. Всичко това я прави приложима както в интериора, така и за тротоари, алеи, велоалеи, зони около басейни и фонтани, подходи към гаражи и паркинг зони, СПА центрове, търговски помещения, изложбени зали и други", разказа Великов.