Сериозното обвинение за организирана престъпна група, което тегнеше над група русенски униформени на Дунав мост, смени мащабите си. Делото срещу тях с обвинение за подкуп, което започна след софийска разработка през 2016 година, така и не стартира в Специализирания съд, като за част от спряганите за корумпирани граничари бе прекратено. Останаха обвиненията обаче срещу четирима полицаи, които се изправиха пред Окръжния съд. Те все още работят на граничния пункт въпреки обвиненията на прокуратурата, че през 2016 година са си искали и получавали дребни рушвети от шофьори, за да си затворят очите и да не извършват съвсем стриктни проверки.
Адвокатите на четиримата са категорични, че те са невинни, а обвиненията срещу тях се крепят основно на думите на един и същ турски тираджия. Той твърдял, че бил редовна тяхна жертва, искали са му подкуп, като сочел, че дори само по погледа им разбирал, че търсят рушвет. Отделно, защитниците твърдят, че в обвинението има нарушения, които не могат да се отстранят, но засега запазиха козовете си. 
Същинското дело срещу Мирослав Ч., Иво И., Тодор А. и Емил Й. трябва да стартира в средата на следващия месец.
Това е третата порция униформени, които стигат до съд за корупция след разработка на софийските служби. Първите две дела бяха срещу пътни полицаи, които няколко пъти бяха оправдавани, но все още по инстанциите текат обжалвания.