Пет реда и половина в клубния сайт, кръстени "официално изявление", хвърлят известна светлина върху някои процеси във ФК "Дунав". 
"Във връзка с излязлата невярна информация бихме желали да ви информираме, че всеки, който прояви интерес да поеме управлението на "Дунав", при желание ще може да получи и правото да стопанисва базата /в "Здравец" - б.р./, която е предназначена единствено и само за футбол", гласи текстът на изявлението, подписано "от ръководството на ПФК "Дунав".
Да уточним, че под "излязлата невярна информация" вероятно се визират съмнения, че обявилият намерението си да се оттегли от управление и финансиране на мъжкия отбор дунавски президент д-р Симеон Симеонов ще продължи да държи ръка върху базата. Както е известно, негова фирма получи футболния комплекс на концесия.
В интерес на истината на базата бяха направени огромни подобрения. Сега няма и помен от занемарените някога терени, от основи бяха изградени ново игрище с тревно покритие, още няколко терена с изкуствена настилка, основно бяха ремонтирани жалките обрушени трибуни. По тях липстват само седалки. В добавка футболистите получиха модерен възстановителен център, над терените бе поставено осветление, монтирано беше и информационно табло. Работи се и по още едно голямо игрище, а тези дни около залата бяха струпани камари със строителни материали, видя "Утро". Явно работата по игрището, а вероятно и в сградата-хотел, продължава с ударни темпове.
Тези инвестиции някак си не се връзват с решението на д-р Симеонов да хвърли юздите на ПФК "Дунав".
А в допълнение към "официалното изявление" ще цитираме какво казва той пред "Тема Спорт": "Тръгвам си от клуба. Давам и базата на този, който ме наследи. Няма никакъв проблем. На мен /базата/ не ми трябва. Въпросът е, че кандидати за "Дунав" няма".