70-годишна шофьорка от Русе e поредната жертва на катастрофа на пътя Русе-Бяла. Жената загина след жесток челен удар в камион. 
Инцидентът стана в понеделник около 18.20 часа на прав участък малко преди разклона за Иваново и Мечка в посока Бяла. На път към Русе ауди, управлявано от възрастната шофьорка, рязко навлязло в насрещната лента и се блъснало челно в предницата на русенски камион "МАН", който пътувал в обратната посока. Ударът е бил толкова силен, че предницата на колата е смачкана като топка хартия, а водачката е загинала на място. 43-годишният шофьор на камиона се е отървал само с уплаха.
Причината за зверския сблъсък засега е неизвестна, но разследващите работят по три версии. Според първата жената е отклонила за миг вниманието си, изгубила е управлението на колата и е навлязла в насрещната лента. Не се изключват обаче вероятностите да й е прилошало. Разследва се и дали е възможно да е решила да сложи край на живота си и като е видяла камиона, да се е врязала в него с голяма скорост. 
С тази жертва загиналите в катастрофи в региона през първото деветмесечие станаха 12, точно толкова, колкото бяха убитите на пътя за същия период на миналата година, сочи статистиката на КАТ. Пет от тях са намерили смъртта си на пътя Русе-Бяла, останалите са загинали на русенските булеварди "България" и "Христо Ботев", в Басарбово, около Бъзън, до Пейчиново миналия вторник и след полигона в събота след полунощ.