Най-голямата екокампанията у нас "Да изчистим България заедно" за първи път порасна не само с броя на доброволците и почистените отпадъци, а и с нова инициатива - възстановяване и освежаване на конструкции и съоръжения в планините и градовете. По данни на организаторите нов облик са получили около 600 места. В 117 детски площадки, 360 парка и градинки са боядисани пейки и са поправени катерушки. Около 50 училищни двора също са променили своя облик. 
"Оргахим" подкрепи кампанията, като се включи в почистването с доброволен труд на служителите си и дари стотици литри бои и лакове, с които хиляди доброволци освежаваха и разкрасяваха поолющени и занемарени съоръжения от дърво и метал. 
"Оргахим" с удоволствие се включва в кампанията "Да изчистим България заедно". Щастливи сме, че можем да дадем още един принос - извън нашия доброволен труд - и това е възможността не само да се изчистят пространствата, но и да се облагородят и освежат с боите на най-голямата компания в България. За да може светът ни да стане по-красив и България да стане по-приветливо място", каза маркетинг мениджърът на предприятието Емил Кунчев.