Русенските организации на ВМРО и НФСБ ще се явят заедно на местните избори през октомври, стана ясно вчера, когато местна коалиция между двете патриотични формации се регистрира за участие в Общинската избирателна комисия. 
По този начин обединяваме патриотичния вот в нашия град, което е в унисон с целите, които си поставяме за спечелване на кметското място и максимален брой места в общинския съвет, каза депутатът и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов. Той подчерта, че минимумът, който трябва да постигне коалицията, е да има десет общински съветници. 
Към момента има над 70 кандидати за съветници, като все още тече преценка. Над 50% от състава ще е от гражданската квота, а имената ще станат ясни до края на седмицата. Идеята е да има букет от специалности, защото работата в общинския съвет е разностранна, като същевременно има добър баланс между гражданска квота и партийни кандидатури в избираемата част, каза още Веселинов.
Коалицията има подготвени кандидати за кметове на населените места в общината, с изключение на един-двама действащи кметове, които са достойни да бъдат подкрепени.
Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров припомни, че на предходните местни избори ВМРО самостоятелно беше втора политическа сила, както при гласовете за кандидат за кмет, така и за общински съветници.
Имаме доказани експерти, достатъчно можещи и знаещи хора в листата. Вече е дошло времето и с помощта на НФСБ този път ще бъдем първа сила както за кмет, така и като листа за общински съветници, каза Григоров.