Делегация от Ветово, водена от кмета Георги Георгиев, посети истанбулския район Авджълар, който е населен с изселници от България. Визитата беше по покана на кмета на Авджълар Туран Ханчерли. Кметовете и представителите на двете общини обсъдиха съвместни инициативи, с които да се разшири сътрудничеството. В тази връзка се планира Авджълар и Ветово да се побратимят и да реализират заедно както културни и туристически мероприятия, така и икономически инициативи.
Представителите на община Ветово разказаха какво прави администрацията по проблемите на чистотата, грижите за възрастни и болни, социалните дейности. В програмата на ветовчани беше включено посещение на дома-музей на Ататюрк, който е гордостта на жителите на Авджълар, както и гостуване в Дружеството за култура и сътрудничество на балканските турци. Проведе се и съвместна вечер на дружбата, на която от двете общини представиха характерни песни и танци. На сцената се редуваха изпълненията на състава за духова музика и кръшните танци на фолклорния ансамбъл от Ветово, а авджъларци се представиха с изпълнения на анадолски танци. В края на вечерта гостите и домакините се хванаха на общо хоро. 
Връзките между Авджълар и Ветово започват преди 20-ина години, като кметът на Ветово посочи, че се чувства щастлив, че е успял да ги доразвие и заздрави. 
Гордеем се с толерантното съжителство на толкова различни по етнически състав групи и че със земляците от Авджълар ни свързва нишката на толерантността и уважението, които преодоляват границите, допълни Георгиев.