Плащал съм и на счетоводителка, и на счетоводна къща, за да движат финансовите въпроси, а не аз да го правя, защото аз не разбирам от счетоводство. Получил съм на 2 пъти по банков път пари от наеми, за които явно дължа данъци, но никой не ми е казал, че трябва да ги платя. Въобще не съм уведомяван, че се извършва ревизия на фирмата ми. За останалите 22 пъти, за които съм обвинен, нито съм получавал наеми, нито съм имал договор, за да вземам пари. Това обясни пред състав на Русенския окръжен съд общинският съветник от "Българска социалдемокрация" Теодор Георгиев. Той е обвинен, че е отдавал под масата наети от самия него помещения в бившия хотел "Балкан", където до преди няколко години се намираше кафене "Опиум". Според прокуратурата бизнесменът е укрил 21 700 лева между януари 2011 и април 2013 година. 
Още от лятото на 2007 година 59-годишният ресторантьор сключил договор с Главното мюфтийство за помещенията от 304 кв.м, като ги ползвал известно време срещу 6500 лева наем без ДДС. Впоследствие решил да ги преотдаде и през 2008 година събирал месечно по 9500 евро без ДДС. Сумата обаче натежала на гърба на управителката на "Опиум". Тогава, твърди прокуратурата, страните решили наемът да бъде драстично свален на 3000 лева, но да вървят под масата без никакви документи. Така доскоро изплащаните пари по банков път започнали да се предават на ръка между счетоводителките на двете фирми.
Самият общински съветник е категоричен, че не е задължавал или пращал никого да получава пари от негово име. Твърди също, че не е имал основание за това, тъй като договорът с "Опиум" бил прекратен.
Как и защо тогава е работило заведението месеци наред, бе въпросът на съда, на който Георгиев не успя да даде убедителен отговор. Обясни, че 22 месеца кафенето не му е плащало наем и той не е предприел никакви мерки, тъй като имал доверие на управителката му.
Делото бе отложено заради трета счетоводна експертиза. Тя трябва да даде яснота колко е данъкът, който Георгиев дължи за два от месеците, през които признава, че е получил по банков път наеми, но не е платил налог върху тях. Според защитата това е единственото му провинение, за което е готов да се издължи.