Рекорден брой доброволци в Русенска област - 24 709, се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно". Тази година участниците от областта са със 7500 души повече спрямо есента на 2018. 
Само до ранния следобед в събота броят на почистените места в Русенско беше 465, а възстановените и ремонтирани съоръжения бяха 26. Освен това доброволците засадиха и 42 фиданки.
За поредна година изключителна ангажираност проявиха множество фирми, ведомства, училища и неправителствени организации, а също и много граждани, които подеха инициативата да почистят околоблоковите пространства, където живеят. В инициативата избраха да се включат 94 фирми и ведомства, 27 училища и 35 неправителствени организации.
Екипът на самата областна администрация заедно с областния управител Галин Григоров също сложи ръкавици и почисти района около Телевизионната кула, като събра 75 чувала с отпадъци.
Десетки служители на община Русе също по традиция се включиха в акцията и се заеха с разчистването на лесопарка "Липник".
Към инициативата за есенно чистене се присъедини и лечебният комплекс "Медика", който направи това за втора поредна година. 65 доброволци, които получиха от ръководството на комплекса поощрения - тениска с логото на кампанията и сандвич, се заеха с чистене на квартала, в който се намира русенската болница. Отборът на "Медика" събра 55 чувала най-вече с хвърлени фасове, пластмасови бутилки и чаши. В Нареченски бани също закипя уборка, при която бяха почистени районът на балнеокомплекс "Медика - Наречен" и част от брега на река Чая. 
В село Мечка пък активистки от местното читалище "Отец Паисий" не само почистиха детската площадка, но се ентусиазираха и боядисаха с пъстри бои люлките, катерушките, беседката. Така направихме цветна площадка за децата - и помогнахме България да стане не само по-чиста, но и по-красива, каза председателят на читалищното настоятелство Ивалинка Цанкова.