Шофьор с 1 година стаж зад волана загина след пътен инцидент в събота след полунощ.
19-годишният младеж и още двама негови приятели пътували от Николово към Русе с "Нисан Алмера". След полигона водачът загубил контрол над колата, блъснал се в дясната колона на моста и се преобърнал по таван. И тъй като е бил без колан, изхвръкнал от колата.
Сигнал за произшествието е получен на тел.112 в 1.40 часа. На място са пристигнали екипи на полицията и три линейки. Водачът е намерен на асфалта в безсъзнание, другите две момчета били в добро състояние. Тримата са откарани в Спешно приемно отделение на УМБАЛ "Канев", но за момчето зад волана нямало какво да се направи. То починало, а приятелите му получили медицинска помощ и били изпратени по домовете си.
Няма резултат от теста на шофьора за алкохол и наркотици и по тази причина липсва категорична оценка за причините, довели до поредния кървав кошмар на пътя. Работещите по случая обаче са на мнение, че нещастието е резултат от фаталната комбинация на движение с висока скорост и неизползване на предпазния колан, който освен че е задължителен, е и доказано ефективен в подобни случаи.
Това е 11 жертва по пътищата в областта за деветте месеца на годината. Броят им е съпоставим със загиналите за същия период на миналата година, когато са били с един повече.